Українські діячі культури написали листа Порошенку

Читать на русском
Українська інтелігенція звернулася до Петра Порошенка з вимогою звернути увагу на невирішені проблеми соціокультурної сфери.

Українська інтелігенція звернулася до Президента Петра Порошенка з вимогою звернути увагу на невирішені проблеми соціокультурної сфери.

Про це у своєму Facebook повідомила генеральний директор національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький Арсенал» Наталія Заболотна, пише «Слово і Діло».

«Наразі вже чимало людей приєдналося до «Листа Небайдужих». В цьому листі ми просимо гаранта Конституції у пріоритети державних реформ поставити реформу в соціокультурній сфері та підтримати законопроект «Про державний фонд гуманітарного розвитку України», як такий, що стане важливим кроком у реформуванні гуманітарної сфери країни та дасть поштовх розвитку культури, науки, освіти, спорту, соціальної сфери, туризму», – розповіла Заболотна.

Чи буде гуманітарна катастрофа через Кириленка? – Наталія ЗаболотнаНаталія Заболотна поділилась міркуваннями з приводу діяльності роботи Міністерства культури України

Серед тих, хто вже підписав звернення, декілька десятків найвпливовіших діячів української культури, зокрема Мирослав Попович, Юрій Андрухович, Ярослав Грицак, Остап Ступка, Руслана Лижичко, Сергій Жадан, Олександр Ройтбурд, Іван Драч, Іван Малкович, Лесь Подерев'янський та ін.

«Потрібно діяти, тому що час спливає невблаганно й швидко. Поки значна частина «політиків» грається у посадову ротацію та риторичний пінг-понг із суспільством, країна наближається до межі гуманітарної катастрофи. Всіх закликаємо до громадянської адвокації цієї ініціативи», – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: