Створення антикорупційної прокуратури є важливим кроком у боротьбі з корупцією – МЗС Німеччини

Читать на русском
Уповноважений з питань України Міністерства закордонних справ ФРН Йоганнес Регенбрехт заявив, що новостворена антикорупційна прокуратура грає ключову роль у боротьбі з корупціонерами.

Уповноважений з питань України Міністерства закордонних справ ФРН Йоганнес Регенбрехт заявив, що новостворена антикорупційна прокуратура грає ключову роль у боротьбі з корупціонерами.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури України.

«Це дуже важливий крок в удосконаленні системи боротьби з корупцією в Україні. Адже зараз, окрім НАБУ (Національне антикорупційне бюро України – Ред.), повноцінно запрацювала антикорупційна прокуратура. Увага міжнародної спільноти завжди буде прикута до роботи вашої установи, яка має ключову функцію у боротьбі з корупцією», – заявив Регенбрехт.

Холодницький обіцяє запустити роботу НАБУ до Нового рокуНовопризначений заступник генапрокурора та очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький планує швидко укомплектувати штат ввіреного його органу та запустити роботу Національного антикорупційного бюро до Нового року.

Антикорупційний прокурор Назад Холодницький наголосив, що гарантії незалежності його роботи є досить значними, адже повноваження генпрокурара щодо його діяльності фактично закінчуються на підписанні наказу про його призначення.

Також сторони обговорили питання реакції антикорупційного прокурора на спробу політичного тиску в контексті розслідування кримінальних проваджень щодо тих чи інших політиків.

«Я готовий протистояти такому спротиву. Наша мета – не боротися з політиками, а долати корупцію. Незалежно від політичної приналежності ми будемо вживати визначених законом заходів», – заявив Холодницький.

Нагадаємо, 30 листопада генеральний прокурор України Віктор Шокін призначив своїм заступником і керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: