Сакварелідзе прокоментував звинувачення Яценюка в корупції на ОПЗ

Читать на русском
Заступник генпрокурора України Давид Сакварелідзе підтвердив проведення розслідування діяльності ОПЗ і його керівництва.

Заступник генерального прокурора України, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе підтвердив ведення розслідування діяльності Одеського припортового заводу та його керівництва.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає «Слово і Діло».

За його словами, прокуратура в результаті обшуку на ОПЗ вилучила документи, які пов'язані з конкретними рішеннями Кабінету Міністрів України щодо цього підприємства.

Саакашвілі назвав Яценюка головним корупціонером країниГлава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі повідомив, що через корупційні схеми на ОГХК держава щорічно втрачає $5 млрд.

«Без участі вищих ешелонів влади в такого рівня державних підприємствах кадрові рішення в Україні зазвичай не приймаються, так само як і рішення про укладення значущих контрактів», – зазначив Сакварелідзе.

Також заступник генпрокурора заявив, що наразі проводиться розслідування й поки він не має права звинувачувати у корупційній діяльності кого-небудь.

«Це непрофесійно та неетично. Обвинувачення повинне мати форму як мінімум оголошення про підозру. Відповідно, у нашій бесіді я не міг назвати ім'я Арсенія Петровича Яценюка як учасника корупційної махінації на 90 млн доларів», – сказав прокурор.

Крім того, Сакварелідзе зазначив, що сума, яку журналіст The Times опублікував у своїй статті, не відповідає дійсності. Насправді, йдеться про 93 млн доларів. За словами прокурора, на лист журналіста про уточнення суми він не відповідав, і тому «про достовірність публікації можете судити самі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: