Кабмін і депутати знайшли компроміс у питанні Податкового кодексу – Аваков

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков стверджує, що Кабмін, керівники парламентських фракцій і Президент прийшли до компромісу в питанні нового Податкового кодексу України.
Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков стверджує, що Кабмін, керівники парламентських фракцій і Президент прийшли до компромісу в питанні нового Податкового кодексу України.

Про це Аваков заявив під час публічного річного звіту керівників міністерств у вівторок, передає «Слово і Діло».

«Постійні консультації з керівниками фракцій, з міністрами, з Президентом України... ми знайшли баланс цього компромісу, який, сподіваюся, сьогодні буде закріплений на Раді реформ. Ми покладемо край цим спекуляціям», – заявив глава МВС, коментуючи ситуацію з Податковим кодексом, без якого не може бути ухвалений Бюджет країни на 2016 рік.

На думку Авакова, варіант, запропонований Міністерством фінансів, є оптимальним з точки зору підтримки України міжнародними фінансовими організаціями. Водночас уряд розуміє прагнення депутатів знизити податкове навантаження на населення й бізнес і готовий іти на поступки.

Чого чекати українцям від Держбюджету та Податкового кодексу-2016? ЕкспертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо презентованого проекту Держбюджету на 2016 рік та проаналізував зміни до Податкового кодексу.

«Вже кілька днів іде дуже щільний діалог на предмет вироблення моделі Податкового кодексу, який би забезпечив зниження податкового тиску на бізнес і підприємців, і на людей, які платять податки – для того, щоб знайти баланс між поповненням Бюджету в країні, що воює, і зниженням податкового тиску. Той проект, який запропонувала Яресько, є базовим і оптимальним, його підтримують міжнародні фінансові організації», – зазначив він.

Нагадаємо, що на цей момент на розгляд депутатів пропонується 2 проекти Податкового кодексу України – авторства фахівців Міністерства фінансів та профільного комітету Верховної Ради. В той час, як «Народний фронт» підтримує урядову ініціативу, у «Блоці Петра Порошенка» заявили, що проголосують лише за Кодекс, запропонований депутатом Ніною Южаніною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: