Пінчук судиться з Коломойським через банкрутство своєї корпорації – експерт

Читать на русском
Дмитро Кондратенкополітолог

Малоймовірно, що рішення лондонського суду в позовах Пінчука проти Коломойського будуть імплементовані повною мірою.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Дмитро Кондратенко, аналізуючи інформацію про те, що юристи Віктора Пінчука звинуватили Коломойського в причетності до вбивств і корупції.

«Насправді, цей процес був прогнозований. З іншого боку, лондонський суд винесе лише цивільні рішення, тому судовий процес має іншу перспективу, а рішення будуть не повністю імплементовані. Пінчук насправді перебуває практично в стані банкрутства зі своєю корпорацією й, відповідно, те, чи вийде він із цього стану, є дуже сумнівним», – розповідає експерт.

Це можливо, за його словами, хіба що в разі позитивних рішень суду, але вони точно будуть не на всю суму позовів. Можливо, це трохи покращить стан корпорації Пінчука.

«Патріотичні послуги» Коломойського стали занадто дорогими для нього самого – експертПолітолог розповів про те, наскільки високою є ймовірність того, що після справи Корбана кожен з «дніпропетровського клану» буде сам за себе.

«Звісно, це також і намагання політично послабити Коломойського, але це не є основним. Основне питання в тому, щоб залишитися на плаву як олігарху», – пояснив політолог.

На його думку, саме в лондонському суді олігархи доводять, який вони мали вплив, як він використовувався, а перерозподіл впливу, якщо й буде, то лише після імплементації цих рішень. В даному разі вони будуть меншою мірою або взагалі жодним чином не будуть стосуватися держави, та й сам розгляд справ буде тривалим.

Нагадаємо, у 2013 році Пінчук уже звертався до суду Лондона з претензіями до Коломойського та Боголюбова. Наразі очікується, що повноцінний судовий процес почнеться в січні 2016 року. Судові витрати можуть скласти більше 50 млн фунтів.

Зазначимо також, що, за даними ЗМІ, фінансове становище Пінчука оцінюється в 1,6 млрд доларів, Коломойського – в 1,9 млрд доларів, а Боголюбова – в 1,8 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: