Команда Саакашвілі грає на прем'єрство свого шефа – експерт

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Прізвище Саакашвілі фігурує в якості конкурента Яценюка, але всі ідеї можуть бути реальними, якщо ВР відправить Яценюка у відставку.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, аналізуючи виступ Саакашвілі на Антикорупційному форумі та звинувачення на адресу Яценюка.

«Між Саакашвілі та Яценюком вже декілька місяців триває публічний конфлікт. З боку Саакашвілі й раніше були жорсткі заяви і на адресу Яценюка, й щодо Мартиненка. Те, що він сказав зараз на форумі, є повторенням минулих заяв. Нічого принципово нового не сталося. Це продовження публічного конфлікту між Саакашвілі та прем'єром», – зазначив Фесенко.

Дно «камікадзе»: як змінювався рейтинг ЯценюкаУ зв’язку з черговою річницею Кабміну «Слово і Діло» вирішило показати, як змінювався рівень народної підтримки Арсенія Яценюка на посаді глави уряду.

Але, безумовно, як підкреслив політолог, в контексті того, що 11 грудня закінчується мораторій Кабміну Яценюка, будь-які подібні заяви розглядаюсться як заявка на участь в кастингу щодо посади прем'єр-міністра.

«Якщо оцінювати можливість участі Саакашвілі в кастингу на посаду прем'єра, то варто звернути увагу на інше. До останнього часу Саакашвілі, мабуть, і сам не збирався включатися в перегони, але його команда налаштована на це й, можливо, його переконали, що потрібно позмагатися», – припускає він.

«Не на заяви самого Саакашвілі варто зважати. Наприклад, людина, близька до команди Саакашвілі, представник Президента в уряді Олександр Данилюк в одній із соцмереж запропонував визначитися, хто був би кращим прем'єром – Саакашвілі чи Яценюк», – аналізує Фесенко.

«Це є підтвердженням того, що команда Саакашвілі грає на прем'єрство свого шефа», – вважає політолог.

Крім того, як зазначив він, представник «Самопомочі» Єгор Соболєв сказав, що розглядаються дві кандидатури на посаду прем'єра, і це іноземці, а у нас не так вже й багато іноземців, що можуть претендувати на цю посаду.

«Тому не виключено, що й деякі політсили пропонуватимуть Саакашвілі на посаду прем'єра», – резюмував Володимир Фесенко.

Зазначимо, що під час Антикорупційного форуму в Одесі голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі заявив, що через корупцію Україна щороку втрачає понад 5 мільярдів доларів.

Як відомо, раніше Саакашвілі пообіцяв, що не буде працювати з людьми із заплямованою репутацією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: