Нардеп: активісти блокади Криму не пустять на півострів електрику

Читать на русском
Активісти енергетичної блокади Криму стверджують, що рішення щодо часткового відновлення подачі електроенергії на Крим лінією «Каховка-Титан» ухвалено не було.
Ігор Луценко

Активісти енергетичної блокади Криму стверджують, що рішення щодо часткового відновлення подачі електроенергії на Крим лінією «Каховка-Титан» ухвалено не було.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Ігор Луценко, передає «Слово і Діло».

«Джерело у кримських татар мені повідомляє, що на місці активісти ні про яке відновлення не чули і сприяти поставкам електроенергії не збираються, а збираються навпаки – перешкоджати», – заявив нардеп, коментуючи заяву голови Меджлісу Рефата Чубарова про те, що електропостачання півострова буде частково відновлене.

Луценко також додав, що в неділю, 6 грудня, на місце підриву електроопори приїздили ремонтники в супроводі СБУ й поліції, а також журналісти одного з українських телеканалів, але громадські активісти до робіт їх не допустили.

«Сьогодні (неділя) до пошкодженої ЛЕП, що йде на фірташевський «Титан», приїздила ремонтна бригада, у супроводі співробітників СБУ та поліцейських, разом зі знімальною групою телеканалу «Інтер». Приїздила безуспішно, змушена була розвернутися та поїхати назад», – наголосив депутат.

Станом на 9 ранку понеділка відновлення подачі електроенергії в республіку не відбулося.

Нагадаємо, раніше Ленур Іслямов заявив, що між енергетичною й морською блокадами Криму буде ще один етап – імовірно, з використанням диверсійних методів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: