Жванія пророкує перевибори парламенту

Читать на русском
Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розігрує карту цілісності парламентської коаліції взамін на своє перебування в керівництві уряду.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розігрує карту цілісності парламентської коаліції взамін на своє перебування в керівництві уряду.

Таку думку в інтерв'ю «Українській правді» висловив екс-народний депутат та відомий бізнесмен Давид Жванія, пише «Слово і Діло».

Таким чином, відставка Яценюка потягне за собою розпад коаліції та дострокові парламентські вибори. «Вони будуть у будь-якому разі. І чим раніше вони будуть, тим краще», – заявив Жванія, коментуючи перспективи уряду й Верховної Ради VIII скликання.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє, що не допустить повторення сценарію 2005 року, коли стався розкол коаліції і уряд пішов у відставкуСказано 26 квітня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Між тим, Жванія не бачить прем'єр-міністром Міхеіла Саакашвілі, прізвище якого часто звучить у списку претендентів на прем'єрське крісло.

«Я можу сказати наступне. Міхеіл Саакашвілі не може бути прем'єр-міністром України. Тому що він не українець. В Україні прем'єр-міністром має бути українець. Не тому що він грузин, а тому що він тут не виріс, він тут не працював, він тут не прожив», – заявив політик.

Нагадаємо, раніше про те, що дострокові парламентські вибори точно відбудуться, заявляв і нардеп від «БПП» Микола Томенко. Щоправда, він пророкував цю подію після переформатування коаліції – не раніше 2017 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: