За рік США виділили Україні 760 мільйонів доларів – Байден

Читать на русском
Віце-президеннт США Джо Байден анонсував виділення Україні фінансової допомоги в розмірі 190 млн дол. на боротьбу з корупцією.
Порошенко і БайденФото: AFP

Віце-президеннт США Джо Байден анонсував виділення Україні фінансової допомоги в розмірі 190 млн дол. на боротьбу з корупцією.

В сумі, за словами Байдена, США з моменту зміни уряду в 2014 році виділили Україні 760 млн дол., передає «Слово і Діло».

«Ми вже надали значні фінансові зобов'язання й також стали вашими союзниками по всьому світу для того, щоб дійсно представити Україну як таку, що має право на новий день. Сьогодні я анонсую те, що Сполучені Штати виділяють Україні суму майже 190 мільйонів доларів для підтримки прогресу, таким чином США надали й надають 760 мільйонів доларів у формі прямої підтримки з того часу, як відбулася зміна в уряді 2014 року, що включає 260 мільйонів допомоги в галузі безпеки», – заявив віце-президент Сполучених Штатів.

Обама погодився виділити Україні $300 млн військової допомогиПрезидент США Барак Обама підписав бюджет на 2016 рік, де передбачено виділення Україні $300 млн військової допомоги.

Байден наголосив, що чергова фінансова допомога направлена на боротьбу з корупцією в Україні.

Нагадаємо, сьогодні американський політик також зустрічався з депутатами ВР та громадськими активістами, де ще раз наголосив на необхідності подолання корупції в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: