В ЄС розповіли, які українські товари будуть затребувані на їхньому ринку

Читать на русском
Україна в дуже хорошому конкурентоспроможному становищі завдяки курсу гривні, дешевій робочій силі та близькому розташуванню до Євросоюзу.
Ніколас Бердж

Україна в дуже хорошому конкурентоспроможному становищі завдяки курсу гривні, дешевій робочій силі та близькому розташуванню до Євросоюзу.

Про це в інтерв'ю «Українським новинам» розповів керівник торгово-економічного відділу Представництва ЄС в Україні Ніколас Бердж, передає «Слово і Діло».

«У короткостроковій перспективі Європу будуть цікавити українські сільськогосподарські продукти. Не лише зернові, а й оброблені продукти, такі як соки, консервовані овочі та інші», – сказав Ніколас Бердж.

За його словами, Україні потрібно зробити багато для того, щоб отримати доступ на європейський ринок молочних і м'ясних продуктів, оскільки мають бути зроблені зміни до законодавства з безпеки продуктів.

«Крім того, IT-сектор в Україні має хорошу освітню систему. Є великий кластер IT-компаній у Львові. Вони почнуть отримувати вигоду, якщо зміни, передбачені угодою про зону вільної торгівлі, будуть імплементовані ретельно, і ми побачимо чесне робоче середовище в бізнесі в Україні», – додав Бердж.

Він також виділив зацікавленість Євросоюзу до української інженерії та машинобудування. Але компаніям із цих сфер потрібно переглянути тип товарів, які вони виробляють. На його думку, в українське машинобудування вже потрібно вкладати інвестиції й починати виготовляти ті товари, які потрібні європейському покупцеві.

Раніше керівник торгово-економічного відділу Представництва ЄС в Україні Ніколас Бердж заявив, що не слід очікувати миттєвого економічного ефекту від зони вільної торгівлі з Європою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: