Москва заблокувала резолюцію ОБСЄ про діяльність спецмісії на Донбасі

Читать на русском
Речник міністерства закордонних справ України повідомила, що РФ блокує майже всі рішення і зокрема, про діяльність спецмісії на Донбасі.

Речник міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца повідомила, що російська делегація саботувала ухвалення практично всіх підсумкових документів 22-го засідання Ради міністрів ОБСЄ в Белграді.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

За словами Беци, всі західні партнери засудили анексію Криму Росією та агресію Москви на Донбасі. В підсумку російська делегація заблокувала декларацію про діяльність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

«Росія заблокувала низку документів. А головне - декларацію щодо діяльності Спец монітор місії в Україні», - повідомила вона.

Напередодні, міністр закордонних справ України Павло Клімкін попереджав, що ОБСЄ знаходиться в глибокій кризі.

За його словами, організація з безпеки та співробітництва в Європі паралізована через право вето з боку РФ і, з високою імовірністю, не зможе навіть ухвалити підсумкову декларацію міністерської зустрічі.

«Потрібно діяти відразу на різних майданчиках. ОБСЄ недостатньо. НАТО – так само. Жодна організація на європейському просторі не здатна гарантувати безпеку, і ми, на жаль, маємо це усвідомлювати», - заявив міністр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: