Коболєв розповів про борги «Укрнафти»

Читать на русском
Глава «Нафтогазу» Андрій Коболєв вважає, що для вирішення проблем «Укрнафти» необхідно повністю змінити менеджмент.

Глава «Нафтогазу» Андрій Коболєв розповів про заборгованість підприємств і вважає, що для вирішення проблем «Укрнафти» необхідно повністю змінити менеджмент компанії.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Економічну правду.

«Однією з великих невирішених проблем ПАТ «Укрнафта» є дебіторська заборгованість перед компанією, створена приватними структурами. Є обґрунтовані підозри вважати, що дані структури пов'язані з групою «Приват». Сьогодні сума дебіторської заборгованості «Укрнафти», за інформацією, яку ми отримали від менеджменту компанії, становить 18, 67 грн.

За його словами, якщо не вирішити проблему нормального корпоративного управління «Укрнафти», то не буде вирішена жодна проблема.

Яценюк із Коломойським домовились, що керівник «Укрнафти» не копатиме глибоко – експертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації про те, що керівник «Укрнафти» Марк Роллінз повторює ініціативи та вимоги групи «Приват» у питанні виплати податкового боргу.

Член наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук розповів, що новий глава правління Марк Роллінз якраз був компромісною фігурою між Яценюком, Коболєвим і, власне, групою «Приват» з Коломойським.

«Однозначно про його близькість до групи «Приват» поки рано говорити, але є деякі сумніви в його спробі дійсно вивести компанію на прозорий рівень роботи. Навіть не розпочато підготовку аудиту «Укрнафти» за останні 10 років. Коли Роллінза призначали, то між Яценюком і Коломойським була неформальна домовленість, що вони не будуть зачіпати цю тему», - говорить Корольчук.

За його словами, «Укрнафта» доживає свій останній період, коли акціонером на 50% + 1 виступає держава.

Як раніше повідомлялося в ЗМІ, попередній менеджмент «Укрнафти» отримував мільйони доларів від фірм, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським, за прийняття рішень на його користь.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє, що в "Укрнафті" буде іноземний менеджментСказано 30 березня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Варто також відзначити, що Роллінза призначили головою правління «Укрнафти» з метою виведення компанії з-під контролю групи «Приват».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: