Ображені українською владою генерали можуть почати працювати на Москву – експерт

Читать на русском
Валерій Димовполітолог

Кадрові зміни воєнного блоку ризикують закінчитися роботою наших генералів на ворога в Кремлі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Валерій Димов, аналізуючи ймовірність кадрових змін у військовому секторі.

«Самі по собі люди, які мають доступ до планів, стратегій, кодів, державних та військових таємниць, внаслідок якихось різких рухів можуть обрати для себе зовсім нові пункти прописки. Йдеться про тих, хто, наприклад, працює в Генштабі. Але при цьому СБУ не має підстав заарештовувати, слідкувати за співробітниками. Вже завтра, ображені українською владою, ці люди можуть працювати на ворога в Кремлі», – аналізує експерт.

ЗСУ довгий час займалися бізнесом, на якому виросли генерали та міністри оборони – експертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації про те, що в Україні може з'явитися Міністерство військової промисловості.

Тому, на його переконання, перш ніж вдаватися до якихось змін, слід прорахувати, що ми отримаємо в результаті цих дій.

«Всі розуміють, що причиною наших поразок у війні були не лише об'єктивні аспекти на кшталт неготовності армії. Наприклад, заяви про те, що ми не були готові до того, що РФ буде нашим ворогом. Чи вони не знали, що є рішення Держдуми про статус Севастополя?», – розмірковує політолог.

Підсумовуючи, експерт припустив, що якби певний час тому звільнили Муженка, не виключено, що ми побачили б і його поблизу Москви.

«Багато хто заплатив би за інформацію, якою він володіє», – підкреслив він.

«Також багато хто донедавна не ототожнював себе з Україною, як той генерал в Одесі, якого заарештували й у нього були шеврони РФ. Багато хто з них фактично не ототожнював і суб'єктності української влади та війська», – переконаний Валерій Димов.

Нагадаємо, ще минулого року міністр оборони Степан Полторак пообіцяв, що чиновники Міноборони та ЗСУ пройдуть позапланову переатестацію. Після проведення атестації буде ухвалено відповідне рішення щодо їхньої подальшої роботи та служби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: