До кінця року половина багатоповерхівок матимуть теплові лічильники – Зубко

Читать на русском
До кінця поточного року в 51% багатоповерхових житлових будинків будуть встановлені теплові лічильники.
Геннадій ЗубкоФото: КМУ

До кінця поточного року в 51% багатоповерхових житлових будинків будуть встановлені теплові лічильники.

Про такий прогнозований результат заявив у п'ятницю міністр регіонального розвитку й будівництва Геннадій Зубко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Наступного ж року міністр планує наростити кількість будинків, що мають теплові лічильники, до 75% по країні.

«Наступний рік повинен стати роком обліку. Чому це потрібно? Коли ми починали, спочатку року було всього 32% багатоповерхівок, які мали лічильники. На сьогоднішній момент – уже практично 41%. До кінця року ми хочемо добитися ефекту у 51% всіх багатоповерхівок, де будуть стояти лічильники. На наступний рік – ще 25%, це вже 75%», – заявив Зубко.

Чи залишать українців, що не встановили лічильники, без газу взимку? ЕкспертиСпеціаліст поділився міркуваннями відносно інформації, що майже 300 тисяч осель з 1 січня можуть залишитися без газу.

Крім того, на думку міністра, важливо, щоб мешканці будинків мали можливість не лише вимірювати тепло, але й самостійно регулювати рівень температури на вході в будинок.

«Ми ухвалили постанову, зараз чекаємо погодження від МВФ. Це обов’язок комунальних підприємств перераховувати практично ту теплову енергію, яка подається в будинки без лічильників за рахунок температури, яка була в минулому місяці», – зазначив очільник Мінрегіонбуду.

Нагадаємо, про те, що Україні потрібно навести лад в обліку теплової енергії шляхом встановлення в усіх будинках відповідних лічильників, Зубко говорив ще на початку травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: