Порошенко: грошове забезпечення бійців зросте у більш ніж удвічі

Читать на русском
У 2016 році показники грошового забезпечення та заробітної плати військовослужбовців зростуть більш ніж удвічі – з 14 до 30 млрд гривень.

У 2016 році показники грошового забезпечення та заробітної плати військовослужбовців зростуть більш ніж удвічі – з 14 до 30 млрд гривень.

Про це під час урочистостей з нагоди 24-ї річниці ЗСУ заявив Президент Петро Порошенко, повідомляє «Слово і Діло».

Президент зазначив, що невдовзі парламент буде розглядати проект Бюджету на наступний рік і цифрами, які пропонує уряд, він не задоволений.

Обіцянки Полторака, Порошенка і Авакова щодо забезпечення АТО «зависли»Пашинський ініціює засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони

«Мінімально потреби, які були зазначені в рішенні РНБО, доведеться захистити. Розумію й прошу зрозуміти всіх: більше економіка не потягне... Ми підемо шляхом підвищення ефективності використання наявних коштів і зміни самої структури військового бюджету», – сказав Порошенко.

За його словами, йдеться в першу чергу про збільшення витрат на розвиток озброєння та військової техніки з 15%, які були в 2014 році, до 21% у 2016 році. «По-друге, зростання видатків на підготовку ЗСУ за той же період з 3 до 6%. Інтенсивність проведення заходів бойової підготовки вже зросла більш ніж утричі. І це особливо було помітно на шостій хвилі мобілізації. Порівняти не можна рівень підготовки з попередніми хвилями мобілізації..», – наголосив Глава держави.

Резюмуючи, Порошенко зазначив, що ці зміни наближають ЗСУ до стандартів НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: