Бойовики готують основу для відновлення боїв на Донбасі – ГУР

Читать на русском
Розвідка заявляє, що російсько-сепаратистські сили намагаються спровокувати Збройні сили для обвинувачення їх у порушенні Мінських домовленостей.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявляють, що російсько-сепаратистські сили намагаються спровокувати Збройні сили для обвинувачення їх у порушенні Мінських домовленостей.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною з ризиками для відновлення активних бойових дій локального характеру. Після певного зниження інтенсивності вогню з боку противника на початку поточного тижня російсько-терористичні війська знову збільшують кількість обстрілів позицій сил АТО», – заявляють у розвідці.

Генсек НАТО нагадав РФ про Мінські домовленостіЄнс Столтенберг заявив, що Росія продовжує ігнорувати Мінські домовленості та підтримувати сепаратистів на Донбасі.

На переконання представників ГУР, дані дії супротивника чиняться для того, щоб виснажити сили АТО, а також спровокувати Збройні сили на вогонь у відповідь і відновлення широкомасштабних воєнних дій.

«Водночас командування ЗС РФ продовжує підготовку до можливого відновлення більш масштабних бойових дій на Донбасі. Посилюються перші ешелони 1-го та 2-го армійських корпусів російських окупаційних військ на території України за рахунок повернення на передову мотострілецьких, танкових та артилерійських підрозділів. Поблизу лінії зіткнення сторін приховано зберігаються важкі озброєння, заборонені Мінськими домовленостями», – наголошують у ГУР.

Крім того, у розвідці заявляють, що на окупованих територіях Донбасу противник здійснює заходи, спрямовані на підтримання угруповання російських окупаційних військ у готовності до завдання. Військові повідомляють, що наразі в зоні АТО проходять ротації та вдосконалення системи оборони бойовиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: