Вибори в Маріуполі: чи поставили Донбас на коліна? Експерт

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Помилкою влади було перенести вибори і зараз результати у Маріуполі показали, що не всюди переміг Майдан.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Констянтин Бондаренко, аналізуючи результати виборів у Маріуполі.

«Те, що «БПП» не пройшов у міськраду Маріуполя — це якраз власне з вини самої фракції «БПП», Жебрівського. Справа в тому, що якби вибори відбулися 25 жовтня, то «БПП» мав би в Маріуполі свою невеличку, але фракцію. Але після зриву, після того, як спробували «переломити через коліно» очевидно, що народ теж почав демонструвати спротив», – аналізує Бондаренко.

На його переконання, помилкою влади було те, що вони спробували перенести вибори на 29 листопада.

«Влада перехитрила сама себе. Були надії, що якщо вибори будуть 29 листопада, то є шанс краще мобілізуватися, підготуватися до цих виборів. А в Маріуполі просто на силу, яку демонструвала влада, у відповідь продемонстрували згуртованість», – розмірковує він.

«Маріуполь тепер сформував свою команду. Політичним силам треба буде домовлятися. Київ побачив, що не всюди переміг Майдан. Київська влада вже й так «наламала дров» і в Криму, і на Донбасі свого часу, і тепер потрібно просто зрозуміти, що Україна не може «танцювати під одну мелодію». Це потрібно прийняти», - підкреслив Бондаренко.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Маріуполь є і буде українськимСказано 8 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Підсумовуючи, політолог зауважив, що тепер «Опозиційний блок» за кількістю відданих голосів за депутатів загалом по Україні має більше голосів, ніж «Батьківщина» і з цим тепер доведеться рахуватися.

Як відомо, з 54 новообраних депутатів Маріупольської міськради 45 будуть від «Опозиційного блоку», а мером Маріуполя став менеджер одного з підприємств Ріната Ахметова Вадим Бойченко.

Однак, незважаючи ні на що, Президент України Петро Порошенко переконаний, що Маріуполь є і буде українським, і в будь-якому разі в України достатньо сил для того, щоб захистити місто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: