Луценко: «БПП» не підтримає урядовий проект Податкового кодексу

Читать на русском
«Блок Петра Порошенка» не буде голосувати за урядовий проект податків «4 по 20», який, на думку депутатів, погіршує нинішню податкову систему.

«Блок Петра Порошенка» не буде голосувати за урядовий проект податків «4 по 20», який, на думку депутатів, погіршує нинішню податкову систему.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив голова пропрезидентської фракції Юрій Луценко, пише «Слово і Діло».

«За останні дні Кабмін зробив багато заяв про узгодження нового Податкового Кодексу та Бюджету. З ким тільки не погодили ці документи наші урядовці! Трудяги. Біда лише в тому, що вони забули узгодити їх з парламентом», – поскаржився Луценко.

Чого чекати українцям від Держбюджету та Податкового кодексу-2016? ЕкспертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо презентованого проекту Держбюджету на 2016 рік та проаналізував зміни до Податкового кодексу.

«У звязку з цим мушу ще раз озвучити позицію фракції «БПП»: ми не підтримаємо Держбюджет на базі старого Податкового Кодексу. Так само ми не голосуватимемо за урядовий проект податків «4 по 20», який, по суті, погіршує нинішню безумну податкову систему та ще й вибиває базу доходів місцевого самоврядування», – додав голова фракції «БПП».

Луценко вважає, що Україна потребує радикальної лібералізації податкової системи. «Ми розуміємо, що це приходиться робити під час глибокого економічного спаду та масштабних воєнних витрат. Тому ми готові реалізовувати податкову реформу протягом 2-3 років», – заявив нардеп.

Але для цього, за словами Луценка, потрібно вже цього року виконати мінімум чотири вимоги, а саме:

  • прийняти нову спрощену модель адміністрування, запропоновану парламентським комітетом Южаніної;

  • встановити ставку ПДВ і ЄСВ по 20%, ставку податку на розподілений прибуток 18%, а ПДФО не більше 15%;

  • не змінювати умов господарювання (і зокрема – використання касових апаратів) платників єдиного податку;

  • прийняти закон про нульове декларування доходів та майна населення під 2%.

«При цьому ми усвідомлюємо необхідність серйозного скорочення бюджетних витрат і замороження ряду соціальних витрат. Це буде нелегко. Але, опираючись на міжнародний досвід, ми впевнені, що податкова підтримка середнього класу, який дає знання і заробляє кошти в бюджет, є єдиним способом відродження країни», – резюмував Луценко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: