Генсек НАТО нагадав РФ про Мінські домовленості

Читать на русском
Єнс Столтенберг заявив, що Росія продовжує ігнорувати Мінські домовленості та підтримувати сепаратистів на Донбасі.
Єнс Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Росія продовжує ігнорувати Мінські домовленості та підтримувати сепаратистів на Донбасі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

За його словами, Росія ігнорує імплементацію Мінських домовленостей і продовжує озброювати бойовиків на сході України, хоча певного прогресу у виконанні все ж таки досягнуто.

Для вступу до НАТО Україні знадобиться 7 років – глава місії України при АльянсіЩоб приєднатися до Північноатлантичного альянсу, Україні необхідно буде пройти перехідний період тривалістю близько 7 років.

«В імплементації Мінських домовленостей досягнуто певного прогресу. Але ситуація все ж залишається крихкою. Росія не вивела свої війська і обладнання. Незаконні сепаратистські групи все ще не роззброєні. Україна все ще не має повного контролю над своїми кордонами», – наголосив Столтенберг.

Також генсек НАТО заявив, що Альянс повністю підтримує Україну як на політичному, так і на практичному рівнях. Столтенберг нагадав, що НАТО схвалює рішення України йти шляхом реформ та допоможе їх провести через трастові фонди, які країна започаткувала для укріплення оборони.

Нагадаємо, 20 листопада заступник генерального секретаря НАТО Александр Вершбоу на Берлінській безпековій конференції-2015 заявив, що на даному етапі щодо РФ з боку Заходу може бути прийнятна лише одна концепція – стримування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: