Білоус розповів, чому Фонд держмайна досі майже нічого не продав

Читать на русском
Голова Фонду держмайна України Ігор Білоус пояснив, що розпродавати великі державні підприємства за старим законодавством – нерентабельно.
Ігор БілоусФото: КМУ

Голова Фонду держмайна України Ігор Білоус пояснив, що розпродавати великі державні підприємства за старим законодавством – нерентабельно.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на телеканал «112 Україна».

«Ми відмовилися продавати в цьому році великі об’єкти, бо продавати їх за старими законодавством – це неправильно», ˜– прокоментував ситуацію голова ФДМУ.

Наступного ж року Фонд планує виручити з продажу державних підприємств від 20 до 30 млрд грн. У першу чергу це будуть такі об'єкти, як Одеський припортовий завод, «Центренерго», кілька обленерго.

Список об'єктів, що підлягають приватизації у 2015-2016 рр.«Слово і Діло» вирішило розібратися, які об'єкти державної власності український уряд хоче приватизувати та скільки грошей очікує за це отримати.

Білоус наголосив, що життєво важливим для старту приватизації великих об'єктів залишається законопроект 2319а, що передбачає участь радників, заборону участі інвесторам із країни-агресора та тим, які перебувають під санкціями, а також забезпечення продажу не розпорошених, а максимально великих пакетів акцій.

«Продавати 5% акцій перед великим конкурсом – це неправильно. Це нічого не несе в собі, а тільки збиває з пантелику іноземних інвесторів. Крім того, ми бачимо багато підприємств на приватизацію, а для якісної її підготовки нам потрібна участь радників-професіоналів», – пояснив він.

Нагадаємо, 12 жовтня Кабінет міністрів дозволив Фонду держмайна виставити на приватизацію 2 гідроелектростанції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: