У Києві фасад житлового будинку обвалився на гаражі

Читать на русском
У Києві в ніч на 1 грудня в результаті зсуву ґрунту обвалився фасад житлового будинку по пр. Червонозоряний, 14 (Солом'янський район).

У Києві в ніч на 1 грудня в результаті зсуву ґрунту обвалився фасад житлового будинку по пр. Червонозоряний, 14 (Солом'янський район).

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації, передає «Слово і Діло».

«На місці зсуву ґрунту біля житлового будинку на пр. Червонозоряному, 14 близько півсотні фахівців Київської аварійно-рятувальної служби, комунальних підприємств, рятувальників ГСЧС, аварійних бригад енергопостачальних компаній столиці працюють над ліквідацією надзвичайної ситуації», – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що НС сталася сьогодні вночі, в результаті обвалення фасаду будинку ніхто не постраждав. Однак під завалами опинилися гаражі.

Тепер тимчасового відселення потребують 38 квартир багатоповерхівки, де проживають 83 особи (з них 17 дітей та 2 пенсіонера). Для мешканців будинку розгорнули евакуаційний пункт у найближчій школі. Біля будинку встановлено намет, де кияни можуть погрітися й випити гарячого чаю. Зараз триває тимчасове відселення.

Рятувальники та комунальні служби обрізають небезпечні ділянки зелених насаджень і приступили до звільнення 3-х автомобілів, що перебувають у завалених деревами гаражах.

Як передає «112 Україна», в КМДА назвали попередньою причиною зсуву опорної стінки біля будинку ґрунтові води. Однак працівники комунальних служб не на камеру кажуть, що причиною аварії стало те, що будинок здали в експлуатацію неналежним чином. За словами мешканців будинку, вони й раніше помічали цю проблему, писали звернення до комунальних служб, КМДА, однак відповіді не отримали.

Заступник голови КМДА Петро Пантелєєв заявив, що проблема в даному будинку існує з 2005 року. Він зазначив, що таких небезпечних ділянок у столиці понад 100, на кожен об'єкт потрібно близько 10 млн грн.

Також «112 Україна» повідомляє, що документи на будинок втрачені.

Сьогодні в 16:00 має відбутися нарада, на якій стане відомо, чи можуть мешканці будинку повернутися в квартири і як діятиме столична влада надалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: