«Укроборонпром» просить Полторака брати техніку не на забезпечення, а на озброєння

Читать на русском
«Укроборонпром» звернувся до Міністерства оборони та інших профільних відомств із проханням переглянути правила прийняття на озброєння ЗСУ нових зразків зброї та техніки.

«Укроборонпром» звернувся до Міністерства оборони та інших профільних відомств із проханням переглянути правила прийняття на озброєння ЗСУ нових зразків зброї та техніки.

Про це повідомляє прес-служба концерну, передає «Слово і Діло».

Заступник міністра оборони, генерал-лейтенант Ігор Павловський нагадав, що одна з найсучасніших бронемашин виробництва «Укроборонпрому» – БТР-3 – була прийнята на озброєння української армії лише тиждень тому.

Перші зразки нової бронемашини були виготовлені Київським бронетанковим заводом ще на початку 2010 року. З того часу БТР-3 був прийнятий на озброєння декількома арміями світу. Водночас через бюрократію та недбалість українських чиновників наші військові досі не мали змоги використовувати новинку вітчизняного оборонпрому в боротьбі з агресором.

«Укроборонпром»: Міноборони занижує реальну ціну ремонту військової технікиОцінка ремонту військової техніки, яку здійснює Міноборони, відрізняється від розрахунків «Укроборонпрому», через що останній змушений ставити на техніку зношені деталі.

Серйозне занепокоєння представників оборонної промисловості України викликає також низький темп прийняття на озброєння нових видів військової техніки в той час, коли підприємства оборонної галузі в 2015 році збільшили виробництво в 36 разів і лише за 9 місяців виготовили майже 700 зразків техніки.

Концерн також просить регламентувати правила й терміни проведення випробувань нової техніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: