За останній рік 14 тис. українців попросили притулку в ЄС

Читать на русском
Протягом року кількість біженців з України, що попросили притулку в Європейському Союзі, склала 14 тисяч осіб.
Фото: job-sbu.org

Протягом року кількість біженців з України, що попросили притулку в Європейському Союзі, склала 14 тисяч осіб.

Про це у своєму Facebook повідомив народний депутат Остап Семерак, передає «Слово і Діло».

Через агресію Російської Федерації на Донбасі наша країна увійшла до переліку 25 країн, з яких до Європейського Союзу прибуває найбільше біженців, уточнив Семерак.

«Україна сьогодні тримає показник мігрантів до ЄС, що зростає. Протягом минулого року близько 14 тис. українців звернулися про отримання статусу біженця в ЄС. Це близько 2% від загального числа. Ми увійшли до топ-25 таких країн», – зазначив він.

Нардеп наголосив, що він як представник комітету європейських справ, що представляє Україну в ЄС, намагається переконати європейців, що в масштабі 1,5-мільйонної внутрішньої міграції через конфлікт на Донбасі 14 тисяч осіб – незначна цифра.

Втратити дім, але знайти себе. Чим живуть переселенці із зони АТО?Якихось 17 місяців війни – і ми вже звикли до щоденних фронтових зведень, до людей у камуфляжі посеред мирних міст, до роботи волонтерів. А ще ми вже не плутаємо поняття «біженець» і «переселенець».

«Причина зростання біженців з України перш за все пов'язана з агресією Путіна проти України, що спричинило появу понад 1,5 млн внутрішньо переміщених осіб. Менше 1% від цієї кількості людей просять статус біженців у ЄС», – заявив Семерак.

Втім, якщо Європейський Союз прагне змінити цю тенденцію, йому необхідно докласти зусиль для встановлення миру та відновлення контролю української влади в Донецькій та Луганській областях, вважає Семерак.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» повідомляло про те, що компанії, які беруть на роботу переселенців з окупованих територій, можуть бути звільнені від податку на прибуток, принаймні таке рішення зареєстрували у Верховній Раді депутати.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: