Квіт пропонує бізнесу вирішувати, які професії розвивати в регіонах

Читать на русском
Міністр освіти і науки Сергій Квіт вважає, що визначальним чинником розвитку тих чи інших спеціальностей у місцевих навчальних закладах повинні стати роботодавці.
Сергій КвітФото Roman Nikolayev

Міністр освіти і науки Сергій Квіт вважає, що визначальним чинником розвитку тих чи інших спеціальностей у місцевих навчальних закладах повинні стати роботодавці.

Таку думку він висловив у ході інтерв'ю журналу «Фокус», пише «Слово і Діло».

За словами міністра, зараз освітнє відомство готує закон «Про професійну освіту», в основі якого лежить ідея децентралізації.

Зокрема, Квіт підкреслив, що основна мета цього закону – змінити сформовану з часів Радянського Союзу систему середньої спеціальної освіти, яка створювалася під потреби радянської економіки.

«Потреби змінилися, а мережа залишилася тією ж. Тому в областях ми вже створюємо ради стейкхолдерів, до яких входять роботодавці – керівники як приватних, так і державних підприємств, представники місцевої влади, самих навчальних закладів, експерти. Саме вони будуть ухвалювати рішення щодо розвитку одних і скасування інших професій у місцевих навчальних закладах», – розповів міністр, підкресливши, що на рівні області краще видно, яких спеціальностей потребує ринок.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» писало про те, що, на думку ректора Київського політехнічного інституту Михайла Згуровського, скасування державного замовлення у вищих навчальних закладах може фактично знищити технічні спеціальності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: