Корбан зізнався, що в 90-х займався рейдерством

Читать на русском
Голова політради партії «УКРОП» Геннадій Корбан заявив, що з 1990-х років його основним бізнесом було те, що в Україні заведено називати рейдерством.
Геннадій КорбанФото: nv.ua

Голова політради партії «УКРОП» Геннадій Корбан заявив, що з 1990-х років його основним бізнесом було те, що в Україні заведено називати рейдерством.

Про це він розповів в інтерв'ю «Громадському», передає «Слово і Діло».

«Починаючи з кінця 1990-х, я спеціалізувався на так званих злиттях і поглинаннях. Це те, що в нашій країні називається рейдерством», – заявив Корбан.

Соратник олігарха Ігоря Коломойського та екс-заступник голови Дніпропетровської ОДА вважає себе «хранителем скелетів» багатьох вітчизняних бізнесменів. При цьому він не вважає нікого зі своїх впливових друзів винним у своєму арешті.

Облави, затримання, повістки. Як Порошенко намагається взяти під контроль ДніпропетровськУ ході спецоперації 31 жовтня в Дніпропетровську був затриманий не тільки Геннадій Кобан, але й помічник його соратника, народного депутата Бориса Філатова Михайло Кошляк. Крім того, були проведені обшуки у «Фонді оборони країни», організацій та людей, пов'язаних з ним та з Корбаном.

«Більше того, я цим займався не лише в інтересах Коломойського, але й в інтересах інших олігархів. Виходячи з логіки експертів, аналітиків, знаєте, я є таким собі хранителем скелетів цих олігархів. Так, може, вони всі разом мене здали? Може, всі разом олігархи – Фірташ, Пінчук, Коломойський, Ахметов, Новинський – так зібралися й вирішили: «А давайте Корбана здамо тому, з ким він справ не мав». Може, ви бачите це так?» – заявив Корбан, відповідаючи на запитання про те, чи не є його затримання певною «здачею інтересів» з боку Ігоря Коломойського.

Нагадаємо, 5 листопада суд постановив обрати запобіжним заходом для Корбана домашній арешт. Це відбулося після затримання політика 30 листопада та кількаденних судових розглядів пов'язуваних із ним кримінальних проваджень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: