Коломойський: Яценюк порушив свої обіцянки перед українцями

Читать на русском
Коломойський вважає, що найголовнішою помилкою Яценюка після парламентських виборів є невиконання власних обіцянок щодо ліквідації квот в уряді.

Найголовніша помилка прем'єр-міністра Арсенія Яценюка після парламентських виборів – невиконання власних обіцянок щодо ліквідації квот в уряді.

Про це в інтерв'ю «Лівому берегу» заявив український бізнесмен, колишній голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський, пише «Слово і Діло».

«Він порушив обіцянки, які давав виборцям, що уряд не буде коаліційним, за квотами. Коли вони йшли на вибори – Порошенко, «БПП», «Народний фронт» запевняли, що жодних квот не буде, буде цільний монолітний уряд. Це не виконано», – зазначив він.

Експерт: обшуки в Дніпропетровську – меседж Президента КоломойськомуЧерез затримання Геннадія Корбана Президент надсилає меседж дніпропетровському олігарху Ігорю Коломойському, а кінцевою метою таких дій може бути у тому числі й відставка прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

Коломойський заявив, що він мав багато розмов з Яценюком. На питання, чи не намагався він через спільних знайомих переконати Арсенія Яценюка не здавати свої повноваження та позиції, екс-глава Дніпропетровської ОДА відповів: «Я маю можливість його безпосередньо переконувати. Мені не потрібні знайомі».

«Я йому відкрито сказав: якщо коаліція вас висунула, ви маєте сформувати Кабінет самі. З кого ви його станете формувати - ваша відповідальність. Я йому сказав: якщо не затвердять вашу програму, не оберуть ваших кандидатів на міністерські посади, значить, ви йдете у відставку та йдете на повторні вибори. Оскільки нової коаліції без вас не буде. За результатами ще одних виборів ви отримуєте вже не 22 відсотки, а всі сорок. Але Арсеній Петрович мав свої аргументи - країна, мовляв, не витримає ще одних виборів», – пояснив Коломойський.

Український олігарх також розповів, що на сьогоднішній день він спілкується з прем'єр-міністром рідше, а саме спілкування «має епізодичний характер».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: