Екс-радник Путіна розповів, навіщо Росії потрібна війна в Сирії

Читать на русском
Однією з цілей участі в сирійському конфлікті для Володимира Путіна є вихід російського режиму з міжнародної напівізоляціі, в якій він опинився у результаті агресії проти України.
Андрій Ілларіонов

Однією з цілей участі в сирійському конфлікті для Володимира Путіна є вихід російського режиму з міжнародної напівізоляціі, в якій він опинився у результаті агресії проти України.

Про це в інтерв'ю «ЛІГАБізнесІнформ» розповів економічний радник Путіна в 2000-2005 роках Андрій Ілларіонов, пише «Слово і Діло».

Путін також хоче відновити відносини із західними країнами, і навіть перевести ці відносини у стан союзництва, додав він.

Сирійський блеф Путіна, або Новий мирний план для УкраїниОкрім суто геополітичних причин, роздратування російського керівництва викликають й інші, не менш серйозні економічні передумови, що спонукають до участі у сирійському конфлікті.

«Як ми бачимо, що протягом буквально кількох останніх тижнів і днів ця операція блискуче вдалася по відношенню до Франції та її президента Олланда. Президент Франції не тільки зробив відповідні заяви, але він приїхав до Москви, зустрівся з Путіним і домовився про де-факто союзницькі відносини в операціях на Близькому Сході», – зазначив Ілларіонов.

Російський експерт також зауважив, що у Путіна і Олланда «збіглися позиції з приводу України». «А це означає, що в даному випадку у Франції збіглися уявлення з думкою агресора. Таким чином, одне із завдань путінського режиму – не єдине, але дуже важливе – полягало у прориві міжнародної ізоляції, формуванні нових союзницьких відносин і використанні цих відносин для подальшої ізоляції України», – підсумував екс-радник Путіна.

Раніше аналітики групи Da Vinci AG припустили, що Росія розглядає можливість поділу Сирії для отримання опосередкованого контролю над західними районами країни, що мають вихід до Середземного моря та кордону з Ліваном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: