НБУ ліквідує банк Жеваго

Читать на русском
Один із найбільших банків України – «Фінанси та кредит» – підлягає ліквідації у зв'язку з відсутністю реальних покупців.
Костянтин ЖевагоФото: rbc.ua

Один із найбільших банків України – «Фінанси та кредит» – підлягає ліквідації у зв'язку з відсутністю реальних покупців.

Про це повідомив директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів Костянтин Ворушилін, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Ділову столицю».

За його словами, Фонд пропонуватиме Нацбанку ліквідувати фінустанову, і його закриття – це лише питання часу.

«Ми будемо ліквідувати банк, питання лише в тому, як скоро. Банк великий, обробка бази вкладників потребує часу. На «Фінанси та кредит» був лише один претендент, який мав намір створити на його базі перехідний банк. Але його пропозиція була, м'яко кажучи, нецікавою. Сумніваюся, що це був серйозний інвестор», – зазначив Ворушилін.

Він підкреслив, що пропозиція, яка надійшла Фонду, була економічно невигідною, хоча за допомогою компанії, що представляла цього ж інвестора, раніше був успішно проданий «Астра Банк».

У банка, що належить бізнесмену і народному депутату Костянтину Жеваго, проблеми почалися ще в 2009 році, проте тоді установі вдалося отримати від держави рефінансування в розмірі 6,4 млрд грн. В останні роки ситуація в банку погіршилася: протягом 2014-2015 рр. він знову отримав рефінанс від НБУ на суму 1,45 млрд грн, 1 млрд вніс до його капіталу сам Жеваго, ще 1,6 млрд грн були отримані за рахунок конвертації субборгу. Але після складання державним фінансовим регулятором графіку оздоровлення банку Костянтин Жеваго перестав виконувати свої зобов'язання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: