Архітектори збережуть зовнішній вигляд Будинку профспілок у Києві

Читать на русском
Один з архітектурних символів центру української столиці – київський Будинок профспілок відремонтують протягом року.

Один з архітектурних символів центру української столиці – київський Будинок профспілок відремонтують протягом року.

Про це заявили в Федерації профспілок України, інформує «Слово і Діло».

Зокрема, 27 листопада на веб-сайті ФПУ з'явилося повідомлення про те, що договір між Фередацією, інвестором та будівельною компанією підписаний. Щоправда, жодних імен та назв комерційних структур у ФПУ поки не наводять.

«Дано старт будівельним роботам у Будинку спілок на Майдані. 27 листопада підписано інвестиційний договір, сторонами якого виступили Федерація професійних спілок України, Господарське управління ФПУ, підприємство-інвестор і Будівельна компанія, яка буде генеральним підрядником», – йдеться в повідомленні.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко запевнив, що стелу Незалежності з Майдану не прибиратимутьСказано 5 грудня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

В організації наголошують, що зовнішній вигляд одного з символів Майдану Незалежності залишиться незмінним, жодних «надбудов, або архітектурних змін у фасаді будівлі не буде».

«Виглядатиме оновлений символ Євромайдану після реконструкції так само, як це було під час буремних подій», – наголосили в ФПУ.

Варто зазначити, що навколо будівлі вже неодноразово виникали суперечки та непорозуміння. Зокрема, в березні цього року хвилю обурення киян викликав футуристичний проект реконструкції Будинку профспілок, який, як стало відомо згодом, навіть не був поданий на конкурс із облаштування Майдану Незаледності.

На Європейській площі може вирости «висотка Табачника»?У самому серці Києва заплановане зведення 48-поверхового готельно-офісного центру, забудовника якого пов'язують із екс-міністром освіти Дмитром Табачником

У травні з'ясувалося, на даху будинку незаконно звели 2 додаткових поверхи загальною площею 800 кв. м. Забудовником виявилася компанія «Буд Жил-Пром», яка виконувала ці роботи на замовлення ФПУ. Члени Федерації пізніше погодились на знесення надбудови в обмін на землю на Хрещатику.

Останнім гучним скандалом довкола будівлі стало відкриття в нереконструйованому приміщенні кафе однієї з ресторанних мереж. 12 листопада на вимогу громадськості вивіски закладу з фасаду Будинку профспілок прибрали.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: