Як працювала Рада: підсумки першого року. Експерт

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт

Якби можно було давати оцінку, то ВР восьмого скликання за підсумками першого року роботи заслуговує на «трійку».

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор Центру політичних студій та аналітики, співзасновник громадського руху «ЧЕСНО» Віктор Таран, аналізуючи рік роботи Верховної Ради України.

«На початку на ВР покладали великі надії, вірили, що вона здійснить ті кардинальні реформи, про які говорили на Майдані. Реформи лежали в кількох площинах – економічна, антикорупційна, податкова та виборча. Початок був непоганим, навіть підписали коаліційну угоду й перші кілька місяців її виконували. Це був перший етап роботи ВР, який був, в принципі, ефективним», – розповідає Таран.

Але в певний момент, як відзначив експерт, все зупинилося й ВР перетворилася на місце переозподілу ресурсів.

Топ-10 найбільш безвідповідальних депутатів Верховної Ради«Слово і Діло» вирішило скласти рейтинг найбільш безвідповідальних депутатів і показати, як вони дотримують свого слова перед виборцями.

«ВР стала не тим органом, який підтримує реформи, а навпаки – тим, що гальмує їх», – наголосив він.

За його словами, однозначної оцінки роботі ВР дати не можна, оскільки були ухвалені деякі важливі законопроекти. Наприклад, закон «Про відкриті дані», закон «Про публічні фінанси», закон «Про фінансування партій», але, з іншого боку, реформи в ключових галузях взагалі не починалися.

Підсумовуючи, Віктор Таран підкреслив, що зараз дуже багато як внутрішніх, так і зовнішніх гравців зацікавлені у переформатуванні, й ВР, скоріш за все, протримається в такому форматі до весни.

Нагадаємо, що термін повноважень Верховної Ради восьмого скликання спливає лише в 2019 році, якщо її не вирішать переобрати достроково.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: