Розенко: після податкової реформи всі соціальні фонди в Україні стануть збитковими

Читать на русском
Міністр соціальної політики України Павло Розенко виступає проти зниження ставки єдиного соціального внеску до 20%, передбаченого податковою реформою Мінфіну.
Павло РозенкоФото: "УНІАН"

Міністр соціальної політики України Павло Розенко виступає проти зниження ставки єдиного соціального внеску до 20%, передбаченого податковою реформою Мінфіну.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

«Якщо в цьому році, незважаючи на складну економічну ситуацію в країні, дефіцитним у нас був лише Пенсійний фонд, то в разі схвалення податкової реформи, у якій буде передбачене зниження ЄСВ до 20%, дефіцитними стануть усі фонди соціального страхування», – заявив Розенко журналістам у п'ятницю.

Зокрема, за підрахунками відомства, дефіцит Пенсійного фонду складе 120 млрд грн, Фонду соціального страхування (новоутвореної установи, до якої увійшли Фонд страхування від нещасних випадків та Фонд страхування з тимчасової втрати працездатності) – 9,37 млрд грн, Фонду страхування на випадок безробіття – 5,673 млрд грн.

«Жодна реформа, в тому числі й податкова, не повинна призвести до зниження соціальних стандартів і впроваджуватися за рахунок скорочення соціальних програм. Тому, щоб забезпечити вчасні і в повному обсязі соціальні страхові виплати – пенсії, допомогу з безробіття, лікарняні тощо – весь дефіцит страхових фондів, який неминуче виникне після зниження ЄСВ, потрібно буде компенсувати з Державного бюджету України», – констатував міністр.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» вже писало про те, що міністр не зміг вплинути на темп злиття дублюючих фондів соціального страхування, утримання яких завдавало збитків Бюджету.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: