Державні послуги стануть доступнішими завдяки волонтерам

Читать на русском
Голова Дніпропетровської обласної адміністрації Валентин Резніченко розповів про досвід впровадження державних послуг онлайн, які допомогли втілити добровольці з IT-сфери.

Голова Дніпропетровської обласної адміністрації Валентин Резніченко розповів про досвід впровадження державних послуг онлайн, які допомогли втілити добровольці з IT-сфери.

Незабаром дніпропетровський досвід поширитися на всю країну, впевнений Резніченко, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу обласної адміністрації.

«Систему оформлення субсидій онлайн, яку ми впровадили в області, розробили IT-волонтери. Ми готові транслювати наш досвід електронного адміністрування на всю Україну. У нас є готовий програмний продукт, є досвід впровадження. Тому Міністерству соцполітики не потрібно витрачати додаткові час і кошти – можна просто використовувати наші напрацювання», – розповів губернатор.

Поза юрисдикцією, або Чому Україна досі пасе задніх на ринку IT-індустріїЧи все так просто з українським сегментом IT? Чи не пов'язані зайві емоції з прихованим небажанням встановити прозорі та чесні методи ведення бізнесу, аби залишити все як є?

За даними прес-служби обладміністрації, на розробку цього програмного продукту бюджетні гроші витрачені не були. При цьому, за допомогою порталу держпослуг iGov, що працює в Дніпропетровську та ще кількох містах України, вже можна отримати 130 різноманітних послуг, у тому числі й найбільш популярні: оформлення закордонного паспорта, документів про зміну прізвища, імені, по батькові, виплати по народженню дитини та малозабезпеченим сім'ям, довідки про встановлення опіки над дитиною, довідки про доходи, несудимість та інше.

У Дніпропетровській облдержадміністрації сподіваються, що їх розробка допоможе вже в лічені тижні впровадити цю систему в усіх регіонах країни.

Нагадаємо, 26 листопада Верховна Рада прийняла розроблений Міністерством юстиції пакет законів, що забезпечує передачу функцій реєстрації власності та нерухомості на місця.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: