ЄС переживає, що їхні гроші використовуватимуться в якості субсидії олігархам – Томбінський

Читать на русском
Державні закупівлі дуже часто є джерелом корупції і Європейський Союз переживає, що їхні гроші будуть розкрадені.

Державні закупівлі дуже часто є джерелом корупції і Європейський Союз переживає, що їхні гроші будуть розкрадені.

Про це заявив посол ЄС в Україні Ян Томбінський, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«Ми допомагаємо Україні фінансово й ці гроші також використовуються для державних закупівель. І це також наша відповідальність, щоб гроші наших громадян не використовувались як субсидії олігархам», – зазначив посол ЄС.

В ЄС прокоментували ухвалення Верховною Радою «безвізових законів»Голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що він занепокоєний змінами до законопроекту про створення Нацагентства з питань конфіскації майна корупціонерів.

За його словами, влада України має враховувати досвід інших держав у боротьбі з корупцією і зробити так, щоб державні закупівлі не стали її джерелом. Також посол ЄС нагадав, що в середині грудня Єврокомісія підготує звіт з питань безвізового режиму з Україною.

«Законопроекти, необхідні для безвізового режиму, пройдуть експертизу. 25 листопада в Брюсселі відбулося засідання високих представників української та європейської сторін, щоб обговорити всі елементи, необхідні для того, щоб Єврокомісія розробила свій звіт з питань безвізового режиму та виконання всіх умов. До середини грудня цей звіт має бути готовий. Буде ще багато зустрічей 7 грудня і засідання Ради асоціації ЄС-Україна», – заявив Томбінський.

Нагадаємо, 21 листопада Президент України Петро Порошенко повідомив про виконання технічних умов і підписав пакет «безвізових» законів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: