Туреччина і Росія обмінялися звинуваченнями у нафтовій змові з ІД

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що РФ має нафтові домовленості з «Ісламською державою».

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у відповідь на звинувачення президента Росії Володимира Путіна в підтримці ІД заявив, що РФ має нафтові домовленості з «Ісламською державою».

Про це повідомляє агентство Reuters, передає «Слово і Діло».

Турецько-російський конфлікт: хроніка подій на кордоні з СирієюСьогодні на кордоні Туреччини з Сирією був збитий російський бомбардувальник Су-24. Турецькі ВПС заявили, що він незаконно перетнув їх кордон.

За словами турецького лідера, Сполучені Штати Америки мають докази того, що «Ісламська держава» та російські компанії продають нафту Сирії. Також Ердоган застеріг Путіна «не гратися з вогнем» і повідомив, що Туреччину не влаштовують спроби РФ перенести суперечку через збитий літак в інші сфери відносин.

Крім того, президент Туреччини підтвердив інформацію про зустріч з президентом Росії в Парижі 30 листопада. Також плануються зустрічі Путіна з президентом США Бараком Обамою та прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.

Раніше прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв доручив російському уряду розробити санкції проти Туреччини протягом двох днів.

Нагадаємо, вчора Реджеп Ердоган спростував звинувачення Володимира Путіна у зв'язках із терористами «Ісламської держави» й заявив, що якщо президент РФ має докази його провини, то мусить їх надати, а не поширювати наклеп.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: