Щоб отримати вето на санкції, РФ знову взяла в роботу керівництво «ДНР-ЛНР» – експерт

Читать на русском
Валерій Димовполітолог

Західні країни в ситуації з Україною та РФ зайняли таку ж позицію, як колись у південноосетинському конфлікті.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Валерій Димов, аналізуючи інформацію про те, що керівництво «ЛНР» хоче узгодити вибори з Києвом.

«Переговори потрібно проводити з людьми, які приймають рішення. Ані Плотницький, ані Захарченко як для української влади, так і для лідерів західних країн такими не є, тому переговори з ними не потрібні. Керівництво «ДНР» і «ЛНР» – звичайні маріонетки, які жодної відповідальності, окрім кримінальної, не несуть», – переконаний політолог.

За його словами, заяви Захарченка та Плотницького зараз, як і завжди, використовуються РФ для маневрів. Потрібно показати, що процеси налагоджуються, щоб деякі країни наклали вето на санкції проти РФ.

«Насправді, сам Мінський процес – це спроба піти від вирішення проблеми», – констатував він.

«Всі розуміють, хто стоїть за цим, і те, що він має ядерну зброю. На деякі речі західні країни просто заплющують очі, зобов'язуючи нас до якихось кроків, які, на їхню думку, дозволять їм і надалі не бачити того, що відбувається. Це використовувалося в Абхазії, на Балканах, у південноосетинському конфлікті», – розповів він.

Підсумовуючи, він підкреслив, що немає жодного значення, на яку дату перенесуть вибори у псевдореспубліках, тому що це порожні балачки.

Нагадаємо, в жовтні керівництво «ДНР» і «ЛНР» погодилося перенести місцеві вибори на 2016 рік.

Як відомо, Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що вибори на сході України пройдуть легітимно, згідно з українським законодавством, в процесі, який чітко відповідає міжнародним стандартам, у тому числі й стандартам ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: