Повернувшись в Україну, Фірташ не зможе змінити політичну ситуацію – експерт

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Дмитро Фірташ не є настільки впливовим, щоб змінити нинішній політичний рельєф.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Цибулько, аналізуючи інформацію про те, що МВС не збирається арештовувати Дмитра Фірташа.

«Приводом для повернення Фірташа є конференція Федерації роботодавців, тобто органу, який в принципі покликаний формувати єдину політику в середовищі роботодавців та захищати їх інтереси. Але арешт Фірташа – це політичне рішення. Цим більше має займатися прокуратура, а не МВС. По лінії прокуратури потрібно з'ясовувати, чи є там склад злочину, а не по лінії МВС», – вважає Цибулько.

За його словами, Фірташ все ж не був задіяний у кримінальних оборудках, це були більше оборудки з державними суб'єктами господарювання, наприклад, НАК «Нафтогаз».

Порошенко заперечує будь-які конфіденційні домовленості з ФірташемПрезидент України Петро Порошенко заявив, що всі заяви олігарха Дмитра Фірташа у віденському суді щодо якихось таємних домовленостей не відповідають дійсності.

«Якщо він повернеться в Україну, то він, звісно, зможе впливати на частину політичного середовища. Однак не варто перебільшувати його впливовості, оскільки її не буде достаньо, щоб змінити нинішню політичну ситуацію», – проаналізував він.

Своєю чергою, в експертному середовищі також існує думка, що Фірташ ніколи б не повернувся в Україну, якби не був упевнений, що йому нічого не загрожує. Отже, існують певні домовленості на вищому рівні, включаючи Президента.

Нагадаємо, що Дмитро Фірташ після півторарічного перебування під слідством в Австрії має намір наступного тижня повернутися в Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: