Чому Україна опинилася в списку ІД? Думки експертів

Читать на русском
Дмитро Кондратенкополітолог

Україна потрапила до списку ворогів «Ісламської держави» передусім через невизнання халіфату.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Дмитро Кондратенко, аналізуючи інформацію про те, що терористичне угруповання «Ісламська держава» внесла Україну до списку ворогів.

«Ісламська держава» включила до списку всіх, хто не визнає влади їхнього халіфа. Вони оголосили, що всі мусульмани мають підкоритися халіфу, а там, де мусульман немає, все одно мають підкоритися халіфу й сплачувати підвищений податок, якщо це християни або євреї. Інші мають або приймати іслам, або бути знищені за їхніми законами», – пояснює експерт.

За його словами, бойовики оголосили джихад всім, хто не визнає владу халіфа, й залучають до своїх лав молодь, яка шукає легких шляхів. «А легкий шлях – це оголосити всім джихад», – підкреслив політолог.

До чого призведе коаліція США та Росії в боротьбі з ІДІЛ? Думка експертаСпеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації про те, що Франсуа Олланд анонсував створення коаліції з Росією для боротьби з ІДІЛ.

Водночас політолог Олександр Леонов зауважив, що на подібний крок могла вплинути підтримка України Заходом. Окрім того, США виділили кошти на допомогу Україні.

«Все це означає, що Україна вийшла з інформаційного вакууму», – підкреслив Леонов.

Молдова, Польща, як і Україна, не беруть участі в коаліції та жодним чином не впливають на ситуацію, хоча Польща і є членом НАТО. Ці погрози, скоріш за все, підкреслюють те, що Україна стає ближчою до західного світу.

Відзначимо, що в числі ворогів ІД були названі Україна, Польща та Литва, які не належать до міжнародної коаліції проти ісламістів.

Нагадаємо, раніше бойовики «Ісламської держави» поширили відео з погрозою підірвати Білий дім у США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: