Завданням внутрішньофракційної групи буде відставка Шокіна – Фірсов

Читать на русском
Нардеп від «БПП» Єгор Фірсов заявив, що завданням нової внутрішньофракційної групи, до якої він належить, буде відставка генерального прокурора Віктора Шокіна.
Єгор Фірсов

Народний депутат України від «Блоку Петра Порошенка» Єгор Фірсов заявив, що завданням нової внутрішньофракційної групи, до якої він належить, буде відставка генерального прокурора Віктора Шокіна.

Про це він розповів в інтерв'ю «Главкому», передає «Слово і Діло».

«У нас всередині «БПП» є чіткі позиції: генпрокурора у відставку, ЦВК переформатувати, а якщо є корупційні факти, ми будемо про них говорити та змушувати фракцію ухвалювати рішення», – сказав Фірсов.

Лещенко та Найєм підтримали відставку ШокінаСергій Лещенко і Мустафа Найєм підписалися під проектом постанови Верховної Ради про відставку Віктора Шокіна з посади генпрокурора України.

За його словами, рішення про створення групи всередині фракції не було свого роду «бунтом», тому що це не було сплановано, а виникло спонтанно.

«Щоб це не закінчилося просто випуском пари, ми вирішили створити групу – тепер це будуть не просто заяви окремих депутатів, а під ними буде підписуватися вся група. Спірних питань накопичилося дуже багато – щодо формування уряду, його структури, бюджету, якого досі немає», – пояснив нардеп.

Як стверджує Фірсов, дана група народних депутатів не збирається займатися шантажем, а буде разом обговорювати, як група голосуватиме за те чи інше питання. Він також зазначив, що якщо законопроект буде «відверто лобістським і корупційним», а ініціатива про його ухвалення надходитиме від нардепів Пашинського, Мартиненка, Іванчука, Кононенка або Березенка, то за них група, скоріш за все, не голосуватиме.

Нагадаємо, вчора деякі ЗМІ повідомили, що всередині фракції «Блоку Петра Порошенка» депутати не можуть дійти згоди в конфлікті між Віктором Чумаком, заступником голови фракції Ігорем Кононенком і Сергієм Березенком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: