Що придумав Мінфін для збільшення доходів українців? Експерт

Читать на русском
Ілля НесходовськийЕксперт «Реанімаційного пакету реформ»

Доходи українців можуть зрости, але поки що є просто пропозиції. За фактом немає жодної законодавчої зміни.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів економічний експерт «Реанімаційного пакета реформ» Ілля Несходовський, аналізуючи заяву Мінфіну про те, що доходи громадян у 2016 році зростуть завдяки податковій реформі.

«Є питання нарахованої заробітної плати та того, що отримують на руки. Внаслідок або першої, або другої реформи передбачається зниження тих податків, які отримують на працівників. Зокрема, із заробітної плати працівників, за проектом реформи податкового комітету, передбачається зниження ставки з 15% до 10%, а також скасування військового внеску та єдиного соціального внеску», – розповідає експерт.

В результаті цього, за його словами, якщо нараховували 1 тисячу гривень, то знімали 15%; 3,6% та 1,5%. На руки отримували приблизно 800 гривень, а тепер буде 900 гривень.

«Те ж саме стосується пропозиції Мінфіну. Проте там ставка піднімається до 20%. Таким чином, наприклад, якщо з 2 тисяч гривень на руки отримували 1600, то тепер з 2 тисяч гривень податки складатимуть лише 146 гривень і на руки отримати можна 1854 гривень», – пояснив Несходовський.

Тому, як відзначив експерт, доходи населення як у реалізації податкового комітету, так і Мінфіну зростуть, але на даний момент жодної законодавчої зміни не ухвалено.

Нагадаємо, що раніше міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що податкова реформа від Мінфіну передбачає значне спрощення оподаткування, що допоможе подолати корупцію та відновити довіру до податкової системи.

Також вона пообіцяла, що вже найближчим часом законопроекти Бюджетного та Податкового кодексів будуть внесені до ВР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: