Російський прем'єр вважає, що Туреччина псує стосунки РФ із НАТО

Читать на русском
Дії Туреччини направлені на захист «Ісламської держави», спільну боротьбу з якою начебто ведуть Росія та країни-члени НАТО.

Дії Туреччини направлені на захист «Ісламської держави», спільну боротьбу з якою начебто ведуть Росія та країни-члени НАТО.

Такого висновку дійшов прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«Нерозважливо-злочинні дії турецької влади, яка збила російський літак, призвели до трьох наслідків. По-перше, небезпечне загострення відносин між РФ і НАТО, яке не може бути виправдане жодними інтересами, включаючи захист держкордонів... по-друге, Туреччина продемонструвала своїми діями, по суті, захист бойовиків «Ісламської держави». Що не дивно, з урахуванням наявних відомостей про прямому фінансовому інтересі деяких посадових осіб Туреччини, пов'язаних з поставками нафтопродуктів, вироблених на підприємствах, що належать ІДІЛу», – заявив Медведєв.

Турецько-російський конфлікт: хроніка подій на кордоні з СирієюСьогодні на кордоні Туреччини з Сирією був збитий російський бомбардувальник Су-24. Турецькі ВПС заявили, що він незаконно перетнув їх кордон.

Третім чинником, до якого призвели дії турецької протиповітряної оборони, на думку прем'єр-міністра РФ, є зіпсовані «добросусідські відносини між Росією й Туреччиною», в тому числі в економічній та гуманітарній сферах. Це загрожує відмовою від низки спільних проектів і втратою турецькими компаніями позицій на російському ринку, пригрозив він.

Нагадаємо, 24 листопада турецькі ВПС збили на кордоні з Сирією російський бомбардувальник Су-24, який порушив повітряний простір країни. У зв'язку з інцидентом президент країни Тайіп Ердоган звернувся в ООН для екстреного скликання Ради Безпеки організації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: