Сакварелідзе розповів, скільки прокурорів залишиться в Україні

Читать на русском
Заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе заявив, що до кінця 2017 року в Україні буде до 10 тисяч прокурорів.

Заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе заявив, що до кінця 2017 року в Україні буде до 10 тисяч прокурорів.

Про це повідомляє «УНН», передає «Слово і Діло».

«Нам потрібне розуміння, що процес реформування органів прокуратури має підтримку уряду України. Ми зробили крок уперед, адже в жодній іншій системі не було такого скорочення кадрів. Більше чотирьох тисяч прокурорів скорочують під час проведення конкурсного набору до органів прокуратури. Загальна кількість прокурорів до кінця 2017 року в Україні сягне 10 тисяч», – заявив заступник генпрокурора.

Шокін готовий піти у відставку після реформи ГенпрокуратуриГлава Генеральної прокуратури України хоче бачити в структурі молодих і здібних професіоналів.

За його словами, рік тому в Україні було аж 22 тисячі прокурорів. Також він зазначив, що заробітні плати новим працівникам прокуратур не збільшили, а державні кошти, які залишилися після скорочення, урізали.

«Ми очікували, що той ресурс, який буде звільнено після скорочення кадрів, буде розподілено на тих працівників, що залишились. Але, на жаль, цього не відбулося. Зарплати, які вдалося зекономити після скорочення та оптимізації кадрів, були урізані. Тому важливо сьогодні, що 700 посад будуть набрані через відкритий конкурс», – наголосив Сакварелідзе.

Крім того, він повідомив, що реформування прокуратур продовжиться і в регіонах.

Нагадаємо, 17 липня заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе заявив, що хоче звільнити до кінця року 6,5 тисяч прокурорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: