Петренко пообіцяв назавжди позбавити Мін’юст реєстраційних функцій

Читать на русском
Міністерство юстиції України більше не буде виконувати функцій реєстрації бізнесу й нерухомості.
Павло Петренко

Міністерство юстиції України більше не буде виконувати функцій реєстрації бізнесу й нерухомості.

Таку обіцянку дав міністр юстиції Павло Петренко, пише «Слово і Діло».

Він уточнив, що для цього Верховна Рада має підтримати пакет законів з децентралізації, який розробило Міністерство юстиції разом з депутатами фракцій. «Після ухвалення цих законів жодних функцій щодо реєстрації нерухомості й бізнесу Мін’юст здійснювати не буде», – пообіцяв Петренко.

Повноваження з реєстрації бізнесу та нерухомості буде передано місцевим органам влади, об’єднаним територіальним громадам, місцевим адміністраціям і центрам надання адмінпослуг. Окрім того, право надавати такі сервіси отримають 7 тисяч нотаріусів, додав очільник Мін’юсту.

Також пропонується скоротити терміни проведення державної реєстрації прав на нерухоме майно з 14 до 5 днів і дозволити надавати прискорений сервіс за легальну додаткову плату.

За даними «Слова і Діла», рейтинг відповідальності міністра юстиції становить 56% – Петренко виконав 49 своїх обіцянок. Ще 11 його ініціатив отримали статус «не виконано». Всі обіцянки глави Мін’юсту можна переглянути тут, а обіцянки його колег дивіться за цим посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: