В Одесі звільнили «поліцейських-сепаратистів»

Читать на русском
Співробітники поліції розміщували антиукраїнські висловлювання в соціальних мережах, зокрема в «Однокласниках» та «ВКонтакте».

Співробітники поліції розміщували антиукраїнські висловлювання в соціальних мережах, зокрема в «Однокласниках» та «ВКонтакте».

Про це повідомила прес-секретар патрульної поліції Одеси Алла Марченко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«В період Революції Гідності вони засуджували Майдан, виправдовували силові дії щодо проукраїнських активістів, а також висловлювали підтримку проросійським силам на сході України», – сказала вона.

За словами прес-секретаря, зараз щодо цих співробітників проводиться службова перевірка, після якої будуть зроблені відповідні висновки та прийнято рішення. Також зараз перевіряється весь особовий склад на предмет висловлювань у соціальних мережах.

Алла Марченко також заявила, що керівництву патрульної поліції Одеси відомо про антиукраїнські висловлювання їх співробітника, відомого бодібілдера Ігоря Ткаченка.

Деканоїдзе обіцяє створити поліцейську академіюСказано 20 листопада 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Щодо нього є питання. Сьогодні вранці спілкувалася з начальником, щодо нього також проводиться перевірка», – сказала Марченко. Вона додала, що службову перевірку проводять відділ моніторингу, відділ кадрів, а також командири підрозділів.

Начальник прес-служби підкреслила, що, за розпорядженням голови Національної поліції України Хатії Деканоїдзе, поліцейським заборонено вести свої сторінки в «Однокласниках» та «ВКонтакте».

«Це питання безпеки співробітника та його сім'ї. Це визнана у всьому світі практика», – сказала Марченко.

Нагадаємо, раніше розгорівся скандал навколо одного з київських поліцейських, Олексія Савкіна, який під час Революції Гідності закликав розігнати протестувальників. Записи із закликами про розгін Євромайдану та підтримку екс-президента України Віктора Януковича київський поліцейський публікував у соцмережах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: