Чим ризикує Деканоїдзе, призначивши скандального Паскала? Експерт

Читать на русском
Тетяна Луповаполітичний експерт, конфліктолог

Є великі сумніви, що Деканоїдзе, зважаючи на її досвід і репутацію, дійсно мала погані наміри, призначивши Паскала.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла політичний експерт Тетяна Лупова, аналізуючи інформацію про те, що екс-заступник міністра внутрішніх справ Василь Паскал пройшов переатестацію і призначений першим заступником глави Нацполіції.

«Важко пояснити це рішення, оскільки Деканоїдзе складно запідозрити в корупції. Вона абсолютно понад цим. З іншого боку, малоймовірно, що такого рівня спеціалістів більше немає і саме його потрібно було призначати. Краще мабуть уже було привести когось зі своїх, аніж його. Але, на жаль, в Україні існує повна неповага до думки громадськості. Це свідчить про те, що система не змінюється», – аналізує Лупова.

За словами експерта, через те, що Деканоїдзе взяла на роботу таку людину, вона також зазнає репутаційних втрат.

«Вона ризикує тим, що її звинуватять у корупції, якимось чином прив'яжуть до цієї теми. Їй вдалося зберегти репутацію в Грузії, але в Україні все може вийти інакше», – розповідає Тетяна Лупова.

Деканоїдзе обіцяє створити поліцейську академіюСказано 20 листопада 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Водночас політолог Олексій Голобуцький вважає, що подібне рішення більше схоже на підставу.

«Одна справа звинувачення в корупції, а інша – те, що за Майдан у нас ніхто не покараний, і це справа вже суто наша, українська», – зауважив політолог.

Нагадаємо, що Василю Паскалу приписують переслідування учасників Студентського Майдану. Також варто відзначити, що раніше активісти зверталися до Деканоїдзе з проханням не допустити призначення Паскала, який підозрюється у численних протиправних діях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: