У Сирії збили російський літак (доповнено)

Читать на русском
Турецькі військові літаки збили російський бомбардувальник поблизу кордону з Сирією після порушення повітряного простору

Турецькі військові літаки збили російський бомбардувальник поблизу кордону з Сирією після порушення повітряного простору.

Про це пише CNN, передає «Слово і Діло».

«Турецькі військові офіційно заявляють, що збитий винищувач був попереджений перед тим, як його збили», – йдеться в повідомленні CNN.

Своєю чергою, агентство Reuters заявило, що два пілоти встигли катапультуватися. Також повідомляється, що один пілот взятий у полон сирійськими туркменами, а другого ще шукають.

Suriye sınırında uçak düştüOlay Gazetesi

Росія застосувала крилаті ракети по позиціях ІДІЛ в СиріїРФ завдала ударів крилатими ракетами «Калібр» по сирійському місту Ракка, яке перебуває під контролем бойовиків ІДІЛ, з підводного човна в Середземному морі.

Як стверджують очевидці, літак спалахнув у повітрі й упав у горах. Також повідомляється, що подія сталася в районі Туркменської гори в провінції Латакія.

За даними міжнародних агентств, у зв'язку з подією Туреччина скликає Раду національної безпеки. Запрошено багато військових.

Крім того, прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу розпорядився, щоб Міністерство закордонних справ провело консультації щодо останніх подій з НАТО, ООН і всіма задіяними у врегулюванні сирійського конфлікту країнами.

Як пізніше підтвердило Міністерство оборони Росії, в Сирії дійсно був збитий російський бомбардувальник.

«Сьогодні на території Сирії, імовірно, в результаті обстрілу з землі зазнав аварії літак російської авіагрупи в Сирійській Арабській Республіці Су-24», - повідомило військове відомство РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: