Україна не готова офіційно визнати енергоблокаду Криму – експерт

Читать на русском
Василь Моканполітолог

Захід заплющує очі на те, що відбувається, й єдиними, хто хоче деокупації Криму, є кримські татари.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Василь Мокан, аналізуючи заяву Іллі Ківи про те, що на кордоні з окупованим Кримом з'явилися російські «Гради», а російські війська підійшли впритул до прямої лінії зіткнення.

«Енергетична блокада – вимога кримських татар. Вони на сьогодні чи не єдині, хто хоч щось робить для деокупації Криму, в той час як усі інші – українська влада, політики, західні партнери – просто заплющили очі. Лише кримськотатарський народ бореться за повернення цих земель. Їхня вимога щодо блокади довгий час залишалася без відповіді. Видно, що Україна офіційно зараз до цього не готова», – аналізує експерт.

За його словами, в такому разі актуалізується проблема постачання та забезпечення Криму, що знову ставить питання суходільного коридору.

Крим без світла: що буде далі з півостровом? ЕкспертПолітолог поділився міркуваннями стосовно ситуації із відключенням електроенергії в Криму.

«Хоча рішення щодо забезпечення півострова, які були ухвалені в попередні місяці, якраз і були спрямовані на те, щоб не стимулювати РФ до суходільної військової операції задля пробивання коридору», – вважає політолог.

На його думку, зараз РФ у відповідь може просто припинити постачати вугілля й, відповідно, виникне проблема для самої України в разі продовження блокади.

«Принаймні, зараз всім зрозуміло, що Крим не знімають з порядку денного. Якими б не були пояснення щодо вибуху – це терористичний акт чи спланована акція, але однозначно це чіткий сигнал Росії: здавати Крим безповоротно ніхто не збирається», – резюмував Мокан.

Нагадаємо, в Криму 22 листопада в 00:25 відбулося відключення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України, через вибухи електроопор. На півострові запроваджено режим надзвичайної ситуації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: