У «БПП» просять не ліквідовувати Міністерство молоді та спорту

Читать на русском
Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Артур Палатний закликає уряд відмовитися від ідеї ліквідувати Міністерство молоді та спорту України.
Артур Палатний

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Артур Палатний закликає уряд відмовитися від ідеї ліквідувати Міністерство молоді та спорту України.

Про це він заявив журналістам після Погоджувальної ради, коментуючи інформацію про відповідні наміри уряду в рамках запланованих змін у структурі Кабміну, передає «Слово і Діло».

«Пропозиція ліквідувати Мінмолодьспорту та об’єднати його з іншими відомствами не знаходить підтримки ані серед членів профільного парламентського комітету, ані серед спортивної громадськості. Ми вже це проходили у 2011-2012 роках, коли замість міністерства функціонувала Державна служба молоді та спорту України. В той період значно погіршилися показники спортивних досягнень, було скорочено низку державних програм, практично занепали сфери молодіжної політики та масового спорту, не приділялося належної уваги патріотичному вихованню молоді, яке в умовах нинішньої зовнішньої агресії виходить на перший план. Повторювати ті помилки сьогодні – неприпустимо», – переконаний народний депутат.

За словами Палатного, з боку уряду головним аргументом необхідності ліквідації Міністерства молоді та спорту є економія бюджетних коштів. «Але не можна економити на масовому спорті та здоров’ї нації. Бюджет Мінмолодьспорту насправді є мізерним, а саме відомство упродовж 2014-2015 років скоротило свій штат майже на 20% й залишається одним із найменш чисельних серед інших міністерств. Економити потрібно з розумом, тому всі, хто піклується про молоде покоління й розвиток масового спорту в Україні, виступають категорично проти ліквідації профільного міністерства», – зазначив Палатний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: