Україні потрібна зброя, а не навчання військових – конгресмен США

Читать на русском
Дункан Хантер вважає, що зброю України треба надати якомога швидше, поки Путін зайнятий Сирією.

Дункан Хантер вважає, що зброю України треба надати якомога швидше, поки Путін зайнятий Сирією.

Таку думку висловив конгресмен-республіканець Данкен Хантер, автор законопроекту про військову допомогу Україні, в інтерв'ю «Голосу Америки», передає «Слово і Діло».

«Українцям навчання не потрібні. Вони самі можуть себе тренувати. Вони високо мотивовані, здатні вести військові дії. Їм потрібно спорядження. І це саме те, що ми повинні їм дати», - заявив конгресмен.

За словами Хантера, зробити це треба якомога швидше, поки президент РФ Володимир Путін зайнятий Сирією. Конгресмен наполягає, що зближення Заходу з Росією на тлі боротьби з «Ісламською державою», не вплине на підтримку України.

При цьому він вважає, що не так важливо, чи піде президент США Барак Обама на якісь поступки Путіну. «Що буде, якщо президент Обама піде на поступки по Україні? Нічого не станеться. Україна повинна робити все, що необхідно, щоб захистити свій суверенітет, свої кордони і свій народ. І саме тому ми хочемо дати їм зброю, яку їм необхідно. Тоді це вже не буде питанням, на яке Обама взагалі може впливати», - зазначив американський політик.

Хантер додав, що не вірить у те, що Росія може піти з Донбасу добровільно. «Вони самі не підуть. Це буде тривати, поки їх не переможуть, або коли це для них не стане занадто дорого. Ну, або якщо міжнародне співтовариство нарешті зробить дієве: введе нові санкції, повну заборону на експорт газу та нафти до Європи», - підсумував конгресмен.

Нагадаємо, у Хмельницькій області стартує кваліфікаційний курс для сил спеціальних операцій. Понад півроку американські інструктори готуватимуть українські підрозділи спеціальних операцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: