За три роки уряд Азарова набрав боргів на $35 млрд

Читать на русском
Арсеній Яценюк розповів, що уряд Миколи Азарова щороку позичав близько 10 млрд доларів, які потім зникали невідомо куди.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розповів, що оточення екс-президента України Віктора Януковича та екс-прем'єра Миколи Азарова за три роки при владі позичило 35 млрд доларів на зовнішніх ринках.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Цензор.НЕТ».

«За період діяльності колишнього президента-втікача загальний обсяг заборгованості всього-навсього за 3 роки зріс приблизно на 35 млрд доларів», – повідомив Яценюк.

Він пояснив, що кожного року уряд Азарова виходив на зовнішні ринки, позичав близько 10 млрд доларів, «і ці 10 млрд кудись зникали».

Чи допоможе законопроект Чорновол повернути мільярди, вкрадені Януковичем і «сім'єю»? ЕкспертЕксперт поділився міркуваннями щодо зареєстрованого у ВР проекту закону №3025 від Тетяни Чорновол та Олега Барни, що, на думку авторів, допоможе спростити процедуру повернення в Україну вкрадених Януковичем і «сім’єю» державних коштів.

«Звичайно, якась частина йшла на соцвитрати, щоб триматися при владі, а все інше – це схеми, через які виводилися кошти», – розповів прем'єр.

Як відомо, раніше в ЗМІ з'явилися повідомлення про намір Азарова створити альтернативний український уряд, до складу якого, крім нього, можуть увійти колишні депутати Верховної Ради Володимир Олійник та Ігор Марков.

Нагадаємо, що на Миколу Азарова порушено кримінальне провадження за звинуваченням у перевищенні повноважень. Разом з іншими колишніми представниками керівництва України він також включений до санкційних списків Євросоюзу.

Також уряд України заарештував 1,4 млрд доларів на рахунках, що належать родині колишнього президента Віктора Януковича, зокрема його синові Олександру Януковичу.

Дані рахунки були відкриті в українських банках.

З 12 січня 2015 року Янукович перебуває в розшуку Інтерполу за звинуваченням у незаконному заволодінні майном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: