Луценко хоче окрему судову палату для розслідування злочинів на Майдані

Читать на русском
Лідер парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко переконаний, що справи Майдану врятує окрема судова палата

Лідер парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко переконаний, що справи Євромайдану врятує окрема судова палата.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Українську правду».

«Судовій системі потрібно запропонувати створити спеціальну палату з розслідування злочинів на Майдані. Я пораджу Президентові скористатися своїм конституційним правом на реорганізацію судів і спробувати знайти юридично вивірений шлях, щоб створити спеціальну судову установу, можливо, навіть із суддів-добровольців, яке б негайно зайнялося цією справою», – заявив Луценко.

На його переконання, це необхідно для того, щоб ці справи «не лежали по півроку в судах».

«Бо часу терпіти судові процеси, наприклад, у тому варіанті, як проходять над тим же Єфремовим (лідером фракції «ПР» у Верховній Раді минулого скликання Олександром Єфремовим – Ред.), який, перебуваючи під домашнім арештом, щодня бігає на фіззарядку в Ботанічний сад з дев'ятьма охоронцями, і вже четвертий місяць вивчає своє звинувачення, в країні немає», – підкреслив він.

Зазначимо, що ще будучи кандидатом у президенти, Петро Порошенко ініціював створення міжнародної слідчої комісії з розслідування вбивств демонстрантів на Майдані, а пізніше пообіцяв притягнути до відповідальності суддів, які упродовж 2014 року покривали підозрюваних у причетності до розправи над Майданом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: